Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

El model turístic menorquí: mite o realitat (1960-2015)

Beltrán Andreu, Carolina

Col·lecció:
Quaderns d'Història Contemporània de les Balears
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
64
PVP:
7.00
ISBN:
978-84-16163-48-9
Data d'Edició:
28/12/2015
El turisme de massa a Menorca i les seves singularitats

Sinopsi
El particular model menorquí d’equilibri intersectorial, divergent de la resta de l’arxipèlag balear, teoritzat per Farré, Marimon i Suris l’any 1977, es diluí a finals dels anys setanta i començaments dels vuitanta. La raó neuràlgica: l’auge del turisme simultani a la crisi de les activitats industrials i agràries tradicionals de l’illa. Des de llavors, el pes del sector turístic dins l’economia insular ha experimentat una trajectòria creixent. Nogensmenys, aquest procés es desenvolupà de forma singular, amb diferències importants quant a temps i forma, tant respecte a la resta de les Balears com d’Espanya. En efecte, Menorca s’incorporà a l’economia turística quasi una dècada després i el seu apogeu arribà amb dues dècades de retard. En aquest sentit, la present obra té com a objectiu l’anàlisi cronològica del desenvolupament del turisme de masses a l’illa, així com emfatitzar l’evolució de les seves singularitats inicials, que han desembocat en una major conscienciació social envers la conservació de l’entorn natural.


Carolina Beltrán Andreu
 (Maó, 1977)
 
És doctora en Economia Aplicada per la Universitat de les Illes Balears. La seva tesi Revisitant la via menorquina: crisi i permanència d’un model de creixement, 1980-2010 obtingué la màxima qualificació Cum Laude. Llicenciada en Administració i direcció d’Empreses, amb Premi Extraordinari de fi de carrera, es, també, diplomada en Ciències Empresarials i diplomada en Turisme, amb doble titulació: UIB i Escola Universitària de Turisme Felipe Moreno, amb distinció de l’Escut de Bronze al millor expedient acadèmic.
   És autora de diferents estudis que propugnen un nou model econòmic per Menorca -amb les potencialitats dels sectors quaternari i quinari-, després de datar la fi de l’anomenada via menorquina del creixement, publicats a revistes com el Boletín Económico de Información Comercial Española del Ministerio de Economía y Competitividad o la Revista Historia Industrial de la Universidad de Barcelona; així com d’altres articles en relació a la indústria menorquina bijuteria i del calçat, publicats a diferents institucions com la Revista Economía Industrial del Ministerio de Industria, Energía y Turismo. Cal destacar també Perspectives de la indústria menorquina del calçat. Anàlisi actual del calçat balear (IME, 2014).
És membre de l’Asociación Española de Historia Económica i de l’Institut Menorquí d’Estudis, exerceix com a professora de secundària i com a  professora associada a la Universitat de les Illes Balears.Recomanar
Comentar
Comentaris (0)