Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Els nous horitzons culturals a Mallorca al final de l’edat mitjana

Barceló i Crespí, Maria; Ensenyat i Pujol, Gabriel

Prologuista:
Hillgarth, J. N.
Col·lecció:
Menjavents
Tema:

Pàgines:
224
PVP:
13.00
ISBN:
84-89067-86-4
Data d'Edició:
28/09/2000
Sinopsi
Els autors estudien la recepció a Mallorca dels nous ideals culturals i estètics provinents de la península itàlica. Aquest fenomen, conegut sota la denominació de cultura humanista, tingué a l’illa una repercussió significativa.
Maria Barceló i Crespí
És llicenciada en Història Medieval. Exerceix de professora titular d’Història Medieval a la Universitat de les Illes Balears. Ha publicat nombrosos estudis sobre la història medieval mallorquina, sobretot del segle XV. Ha ocupat càrrecs acadèmics, com el de degana de la Facultat de Filosofia i Lletres, i d’altres relacionats amb entitats i organismes culturals, entre els quals cal remarcar que actualment és la presidenta de la Societat Arqueològica Lul·liana. Entre els seus libres destaquen: Ciutat de Mallorca en el trànsit de la modernitat, Les possesions de Porreres, Espanyol i Pacs: poder i cultura a la Mallorca del segle XV, Terrissa, Elements materials de la vida quotidiana a la Mallorca baixmedieval i Ferrando Valentí i la seva família.
Gabriel Ensenyat i Pujol
És llicenciat en Història i doctor en Història Medieval. Exerceix de professor titular d’Història de la Cutura i de la Literatura Catalana Medievals a la Universitat de les Illes Balears. Pren part en diverses entitats culturals i actualment és secretari de la societat Arqueològica Lul·liana i de la Causa Pia Lul·liana. És autor de nombrosos articles i comunicacions a congressos sobre aspectes de caràcter històric, cultural i literari de la Mallorca medieval. Cal remarcar els seus llibres La reintegració de la Corona de Mallorca a la Corona d’Aragó (1343-1349), Ferrando Valentí i la seva família, La literatura catalana medieval a Mallorca, Cançoner Aguiló. Edició facsímil, transcripció i comentaris i la seva participació en el volum col·lectiu Josep Maria Quadrado i el seu temps.
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)