Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Fotografies dels Senyors d’Ahir

Fotografies de Carl i Aurelia Canaan/Fotografías de Carl y Aurelia Canaan/Carl and/Aurelia Canaan’s Photographs/Fotografien von Carl und Aurelia Canaa

Canaan, Aurelia

Prologuista:
DD.AA
Col·lecció:
Altres
Tema:
Belles arts
Pàgines:
128
PVP:
16.00
ISBN:
978-84-16163-24-3
Data d'Edició:
10/04/2015
Fidel testimoni fotogràfic d’un poble, d’una època. 
Sinopsi
«Els Canaan fotografiaren amb fascinació les tècniques artesanals de la construcció del seu hotel i la seva evolució, fins a la finalització. També es troben imatges del que seria la seva lleial cort d’empleats: Pilar, Guapo, Gabriel, Maties... A partir d’aquí, a poc a poc, els Canaan deixen de fotografiar el que veuen per començar a ser fotografiats. Al principi són fotografies promocionals de l’hotel, però, paulatinament, l’origen es fa confús. En molts de casos són imatges de diverses procedències, preses pels mateixos visitants de l’hotel. De qualque manera, els Canaan començaren lentament a incorporar-se al paisatge de Cala Rajada, com un element exòtic més. Tant és així que, amb l’obertura econòmica de mitjan anys seixanta i l’explosió del boom turístic, la manera de fer dels Canaan, amenaçada per la nova maquinària hotelera, es queda un punt obsoleta i arcaica, com la Cala Rajada que ells trobaren. Una vegada més haurien d’empaquetar els seus atuells i treure la pols a la seva màquina de retratar per a emprendre el que seria el seu darrer viatge.»


Sergio Vega


Llegiu l'ïndex
Llegiu el Prefaci de Sergio Vega en català
Llegiu el Prefaci de Sergio Vega en castellà
Llegiu el Prefaci de Sergio Vega en anglès
Llegiu el Prefaci de Sergio Vega en alemany


Aurelia Canaan
Hotelera i artista per vocació. Nascuda a l'estat nord-americà d'Alabama l'any 1909, la seva família es traslladà a l'estat de Washington i després estudià a la Universitat de Seattle, on conegué el seu futur marit, el comptable i auditor Carl Canaan.
El matrimoni Canaan desembarcà al port de Palma procedent de Barcelona a fi de passar-hi uns mesos i visitar uns coneguts. Anà a Cala Rajada, comprà un solar davant la platja de Son Moll, hi construí l'hotel El Castillo i el dirigí durant més de deu anys.
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)