Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

El bestiari de les galàxies

Animalari de cançons. Cantata infantil per a cor i orquestra orff

Vicens Vidal, Francesc; Maria Ballester, Miquel Àngel

Col·lecció:
Altres
Tema:
Música
Pàgines:
68
PVP:
18.00
ISBN:
978-84-16163-21-2
Data d'Edició:
29/11/2014
Una divertida història d’aventures per llegir, cantar o interpretar.
Sinopsi
«El bestiari de les galàxies» narra el viatge d’uns exploradors alienígenes que, procedents de la galàxia Peta-Zeta, arriben al planeta Terra. Com explica en Cibernat, el narrador protagonista, a la seva galàxia hi ha planetes de terra, altres són d’aigua, i altres són fets d’aire, i cadascun té els seus propis animals. Però han sentit a dir que a la Terra hi conviuen animals de tota casta, i han vingut per comprovar-ho.

«El bestiari de les galàxies» és el resultat d’una afortunada suma de complicitats. Ha nascut com un treball en equip, i esperam que cada vegada que surti del paper per cobrar vida damunt un escenari torni a ser, novament, una feina d’equip. Durant el seu procés d’elaboració, tant el text com la producció musical van restar oberts a la incorporació de suggeriments de tots els qui participaven en el muntatge: actors i actrius, músics, mestres, tècnics... Feis vostra la cantata, rebeu-la d’una manera flexible, adaptau-la a les vostres necessitats i a les del vostre públic. El nostre desig, i esperam que també vostre, és que el públic, després de veure «El bestiari de les galàxies», estigui d’acord amb en Cibernat: encara que mirant al cel vegem la grandesa de l’univers, la Terra és un món increïble i meravellós.


Francesc Vicens Vidal
(Ciutat de Mallorca 1977)
Doctor en Musicologia per la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), ha completat la seva formació a les universitats de Bolonya i Siena. És autor de les obres I cantaven un Càntic Nou. Els ancians músics de l’Apocalipsi a l’art romànic hispànic (PAMSA 2010), Diabolus in Musica (premi Hiperbòlic 2008), El cant de la Sibil·la a Mallorca (Documenta Balear 2004), Visca Sant Antoni! (Documenta Balear 2010), i Paradise of love o l'illa imaginada (Documenta Balear 2012) i El cant de la sibil·la a Mallorca, 2a edició revisada i augmentada (Documenta Balear 2012). És coautor de  Les músiques de Mallorca en DVD (2003, 2005 i 2008), El bestiari de les galàxies (2014), Ramon Llull a la recerca de la Veritat (2016) i de diversos articles científics publicats en revistes de musicologia. Durant el curs 2009-2010 va ser professor visitant al Centre de Graduats de la Universitat de Nova York (CUNY) i des del curs 2003-2004 és professor titular del CESAG (Centre d’Ensenyaments Superiors Alberta Giménez).


Miquel Àngel Maria Ballester
Vaig néixer a Maó el darrer dia de març del 1965. M’hauria agradat adornar aquesta presentació amb alguna efemèride d’aquell dia, però m’he endut una decepció: els almanacs estan ben eixuts. Es veu que aquell dimecres va ser una jornada ben normaleta, potser mediocre i tot. Som un lector empedreït d’ençà que era ben menut. Una de les frases que més record de ma mare durant la infantesa és: «Miquel, apaga el llum!», perquè, certament, cada nit se’m feien les tantes en companyia de les vint-i-sis amigues impreses. Què seria de mi sense les lletres? Com podria refer-me de la feixuguesa d’alguns dies sense la companyia dels autors i autores que m’han proporcionat alguns dels moments més plaents de la meva vida? Vaig créixer llegint, i a partir d’un cert moment també em va agafar la dèria d’escriure. Bàsicament, articles de reflexió i opinió a diversos mitjans de les Illes Balears. També algunes col·laboracions amb revistes de pensament i cultura. Amb el canvi de segle em vaig iniciar en la narrativa de ficció. Trobareu més informació sobre les meves publicacions en aquest enllaç. Entre els anys 2003 i 2011 vaig escriure un article d’opinió setmanal al Diari de Balears, el primer diari en català de les Illes. Primer van ser escrits diversos sobre temes d’actualitat, i a partir del mes de maig de 2008 una columna a la secció «Horitzons Solidaris», que es publicava els dijous. Entre 2011 i 2013 vaig publicar una columna setmanal al diari Menorca. I des del gener de 2014 fins al present, col·labor quinzenalment amb l‘ARA Balears. També escric al web de Justí­cia i Pau i a la revista Dialogal per al diàleg interreligiós. També he col·laborat amb El Mundo, IBdigital, Es Carrer de Menorca, IB3 Ràdio, i ocasionalment amb altres mitjans escrits i audiovisuals. I, de tant en tant, també aprofit aquest blog per desfogar-me. Aquí hi trobaràs tots aquests escrits, i si et ve de gust podràs fer-hi els teus comentaris. També em trobaràs a Facebook i Twitter. Som membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, de l’Obra Cultural Balear, i d’Acció Cultural de Menorca. L’escriptora britànica Zadie Smith diu que no necessita anar a cap teràpia perquè llegeix i escriu. La seva vida, afirma, ha estat un llarg dia de lectura. Amb tota modèstia, confés que em sent molt a prop d’aquestes sensacions. El que no puc garantir és que tu, amic o amiga, que has tingut la gentilesa de fer escala en aquesta estació virtual, no acabis necessitant alguna mena de teràpia si et prens massa seriosament res del que servidor hagi escrit.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)