Notícies Relacionades

Cala Rajada revaloriza el auténtico sabor de su pescado

10/07/2014 Biel Capó

La escalinata del recinto portuario de Cala Rajada se llenó anteayer de público con motivo de la presentación del libro de Maria del Carme Fuster, Cuina de la mar. Se trata de un recopilatorio gastron ...

Cuina de mar

Fuster Alzina, Maria del Carme

Prologuista:
Miquel Piris
Col·lecció:
Altres
Tema:
Cuina
Pàgines:
88
PVP:
14.00
ISBN:
978-84-16163-12-0
Data d'Edició:
07/07/2014
Memòria gastronòmica d’una família de pescadors
Sinopsi
A la cuina d’una família de pescadors de la primera meitat del segle xx, el que s’hi menjava, gairebé exclusivament, era peix. Peix de totes les varietats i segons totes les fórmules de cocció possible. amb el pas del temps, aquelles sensacions que, d’una cuina estant, ens arribaren per mitjà de la vista, l’olfacte i, sobretot, el gust, acabaren en el rebost dels nostres records més preuats, com una part gens negligible de la nostra manera de viure. aquella era una cuina de subsistència, però feta amb enginy, imaginació i amor. era la cuina de cals padrins...


Maria del Carme Fuster Alzina
És una cala-rajadera amb la sal de la mar que li corre per les venes. Filla, néta i besnéta de pescadors, ha viscut tota la vida amb els ulls fitant horitzons mediterranis, surant una família i guisant segons les lliçons magistrals de la seva mare i de la seva padrina, amb el peix com a element central de les seves creacions. De la nissaga dels “Pere Andreu”, una de les primeres famílies de pescadors que ajudaren a configurar el nucli de població de  Cala Rajada, va ser la primera nina batiada a la nova església del lloc. Treballadora incansable, sempre ha batallat en el camp dels més necessitats, des del Grup d’Acció Social de la parròquia i des de Caritas. Com a cuinera, ultra les seves indiscutibles aportacions personals, ha sabut mantenir una gran fidelitat a la tradició d’uns fogons als quals va guaitar des molt joveneta i que, ara, ens fa arribar per mitjà d’aquest llibre que teniu a les mans.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)