Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Rosselló-Pòrcel: Vida i poesia

Vida i poesia

Mosquera, Roberto

Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Biografia
Pàgines:
408
PVP:
19.00
ISBN:
978-84-15432-58-6
Data d'Edició:
15/11/2013
La biografia més completa i documentada sobre un dels poetes essencials de la literatura catalana.


Sinopsi
La figura de Bartomeu Rosselló-Pòrcel (Palma, Mallorca, 1913-el Brull, Osona, 1938) està lligada, des del mateix instant de la seva mort, a una imatge mítica: la de l’intel·lectual precoç i renovador que desapareix a les portes de la maduresa poètica. En aquesta obra, Roberto Mosquera dibuixa la línia que recorre els anys, escassos però fructífers i plens de vitalitat, d’una vida itinerant entre Mallorca, Barcelona i Madrid. D’altra banda, hi indaga i examina una obra d’influència decisiva en la literatura catalana, introductora dels corrents europeus del començament del segle xx i deutora de les avantguardes, però també original i en gran manera singular. Tot això en el context cultural d’una època convulsa, que arrenca en plena dictadura de Primo de Rivera i transcorre entre la Segona República i la Guerra Civil.
Rosselló-Pòrcel: Vida i poesia aporta noves dades i fonts que fan molta llum a les fites biogràfiques del poeta, expliquen detalladament la recepció de la seva obra al llarg del temps i, sobretot, aprofundeixen l’anàlisi crítica dels seus textos, en la valoració actual i en la revisió de l’aura mítica que la seva herència poètica té avui en la literatura catalana.


Vegeu el sumari


Roberto Mosquera
(Palma, 1958)
Resideix des del 1974 a Madrid. És autor dels llibres de poesia Tratado de los sentidos (1982) i El lugar ausente (1999). Com a crític literari, ha publicat nombrosos articles a revistes especialitzades, i els assajos Llorenç Villalonga polemista (2005, en col·laboració) i Rosselló-Pòrcel: Vida i poesia (2013). Es autor del pròleg i la selecció de l’antologia poètica de Rosselló-Pòrcel Tempestat de flama (2012).
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)