Notícies Relacionades

Poètica a mode de celebració

04/08/2013 Pere Joan Martorell

Pere Joan Martorell comenta el poemari "El setembre dels nostres jardins", d'Avelino Hernández (trad. Miquel Àngel Lladó) ("Última Hora", 4 d'agost de 2013, p. 69)

Presentació de Miquel Àngel Lladó d'«El setembre dels nostres jardins» d'Avelino Hernández dia 5 de juny a la Fira del Llibre

11/06/2013

Avelino viu!Fa aproximadament 12 anys vaig tenir ocasió de conèixer un ésser extraordinari, un escriptor de Sòria que responia al nom d’Avelino Hernández i del qual, us ho confés, a penes havia ...

Miquel A. Lladó traslada al catalán el verso de Avelino Hernández

20/05/2013 M. E. Vallés

Relata Miquel Àngel Lladó que siempre se identificó con la concepción que manejaba Avelino Hernández sobre la poesía y la vida. Este hecho y su profunda amistad fueron los acicates que guiaron al t ...

Lluís Servera comenta "El setembre dels nostres jardins", d'Avelino Hernández

15/05/2013 Lluís Servera

  Lluís Servera comenta "El setembre dels nostres jardins", d'Avelino Hernández, traduït per Miquel-Àngel Lladó.


Llegiu la notícia 

Antoni Serra comenta "El setembre dels nostres jardins"

28/04/2013 Antoni Serra

Antoni Serra comenta "El setembre dels nostres jardins", d'Avelino Hernández i traducció de Miquel Àngel Lladó (UH, 28 d'abril de 2013)

Llegiu la notícia

El setembre dels nostres jardins

Hernández, Avelino

Prologuista:
Traducció de Miquel Àngel Lladó Ribas
Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Poesia
Pàgines:
144
PVP:
14.00
ISBN:
978-84-15432-38-8
Data d'Edició:
28/02/2013
Un passeig a través dels paisatges més íntims i personals d’un escriptor que escollí Mallorca com a refugi de bellesa i creativitat.
Sinopsi
El setembre dels nostres jardins és un llibre amarat de mediterraneïtat, un passeig a través dels paisatges més íntims i personals d’Avelino Hernández, un escriptor que escollí Mallorca com a refugi de bellesa i creativitat, i on va viure els seus darrers anys. Els poemes que conformen aquest recull són un veritable cant a la vida, un diàleg lúcid i lluminós ple de respostes senzilles a la pregunta que, sens dubte, constitueix la raó de ser de la nostra existència: com viure?

Avelino Hernández
Va néixer l’any 1944 a Valdegeña, Sòria. Va morir el 2003 a Selva, Mallorca.
Va estudiar filosofia i humanitats, va interrompre els estudis de filologia àrab i dret a causa de la seva implicació en la lluita contra la dictadura, que el va portar també a la clandestinitat i a la presó. En aquests anys convulsos coneix Teresa Ordinas, amb qui va compartir la seva vida i vocació itinerant (Andalusia, Catalunya, Madrid, Valladolid i Mallorca) fins al final dels seus dies.
Té prop de quaranta llibres publicats, tant juvenils com de narrativa i de viatges.
Creador d'un sòlid i personalíssim univers literari de més de quaranta títols, Avelino Hernández va publicar llibres de viatges  (Donde la vieja Castilla se acaba, Crónicas del poniente castellano, A quien conmigo viene), relats juvenils (Silvestrito, La boina del contador de cuentos, El valle del Infierno), novel·les (La historia de San Kildán -premi Miguel Delibes-, Una casa en la orilla de un río, Los hijos de Jonás, La señora Lubomirska regresa a Polonia, Mientras cenan con nosotros los amigos), i poesia (El septiembre de nuestros jardines y Las bolsas de la basura).
A Edicions Documenta Balear ha publicat Las rarezas de los pájaros (2008), Les rareses del ocells (2008) i El setembre dels nostres jardins (2013)

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)