Notícies Relacionades

De la Mare de Déu de Binifaldó (Lluc) a Nostra Senyora del Roser (Sa Pobla)

Mallorca, segles XIII-XXI

Obrador i Cladera, Josep

E-book
Col·lecció:
Altres
Tema:
Religió
Pàgines:
68
PVP:
5.00
PVP E-book:
5.00
ISBN:
978-84-15432-33-3
Data d'Edició:
15/11/2012
Comprar
La Mare de Déu de Binifaldó de mitjan segle XIII és una de les imatges de la Verge  més antigues de Mallorca i ben bé, podria ser la primitiva Mare de Déu de Lluc.
Sinopsi
Devia ser la Mare de Déu de Binifaldó la primitiva Mare de Déu de Lluc?
És ben probable que l’actual Mare de Déu de Lluc, gòtica, no fos la primitiva, que segurament hauria de ser romànica.
La Mare de Déu de Binifaldó devia ser negra o morena? Tallaren les testes de les imatges de la Mare de Déu i del Nin Jesús. Per quines raons ho feren?
Aquestes qüestions no són més que algunes espires del foc d’aquest treball que es desprenen, s’alcen, brillen i s’apaguen o no. Totes?
Josep Obrador i Cladera
(Sa Pobla, 1940)
Llicenciat en Filosofia i Lletres per les Universitats de Barcelona i Roma. Professor Ajudant de Fonaments i Història de la Filosofia de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Director de l’Escola de Turisme del Mediterrani de Palma i director de la Secció Filial de l’Institut Ramon Llull de Palma. Al llarg de 25 anys ha dirigit l’Àrea de Personal i Recursos Humans d’un Grup Internacional d’Empreses Turístiques. President de la Associació d’Antics Blauets (1979-1983) i membre del Patronat de la Fundació cultural Coll Bardolet.
L’any 1961 guanyà el Premi de Poesia Llorenç Riber; l’any 1962 va dirigir la tragèdia clàssica grega Edipo Rey; l’any 1991 El Nadal de Lluc a la Seu i els anys 2006 i 2009 Les Matines de Nadal a les Illes Balears.

De les incursions de investigació històrica cal destacar:
El Tir de Fona: Relacions entre Mallorca i Amèrica, 1980, El Corn o - Pututo -:Relacions entre Mallorca i Amèrica, 1982, Europa en Art (Recerca i documentació sobre la Col·lecció d’art dels segles XII %u2013 XVI) 1984.
Ha dirigit la recuperació material de la ”Processó dels Profetes”, la representació actualitzada del drama litúrgic del s. XIV i la publicació en coedició de Les Matines de Nadal a les Illes Balears, Documenta Balear, 2010.
A Edicions Documenta Balear ha publicat també el poemari Blat i roselles (2011).


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)