Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Visca!

Vidal Carrasco, Blanca Llum; Joan, Rafel

E-book
Col·lecció:
Cuca de Suro
Tema:
Infantil
Pàgines:
44
PVP:
12.00
PVP E-book:
7.00
ISBN:
978-84-15081-74-6
Data d'Edició:
01/12/2012
Comprar
Un llibre que fa miracles, una poesia que ve sola, que és elegant i bruta de fang
Sinopsi
És un llibre fet de trinxes, fet de bombolles, fet d’espurnes. I també és un llibre que fa miracles, que fa fer somnis, que fa fer esglais. Si te’l llegeixes tot i si te’l mires de dalt a baix, de biaix i d’esquerra a dreta, o del revés, et durà bona sort, perquè et durà sempre, lliurement, per un camí mental, que és el que menys costa de gambar. El pots copiar, si t’avorreixes, poema a poema, fins a aprendre-te’l de memòria i fins a fer-te gran. O pots, si tens la curolla de ser poeta, mirar d’anar-hi una mica més enfora. La poesia ve sola. No avisa. I, com diu Blanca Llum Vidal: «És matussera, sapastre, destralera! / cosa fina, rebonica, ballarina! / Ens agrada així, elegant, / bruta de fang.»
Blanca Llum Vidal Carrasco
(Barcelona, 1986)
Amb arrels barcelonines, montilleses, caçorlanes i bunyolines, Blanca Llum Vidal ha crescut a Casserres, poble poema. Ha estudiat a l’escola i al carrer. Passà les febres a l’Índia. Aprofundiment en els arcans de la filosofia i del llenguatge a Puig-reig. Treball social a la Barceloneta i al Port de Sóller. Les gotes de pluja al fil d’estendre de ca la Pepa Llanera li fan escriure els primers versos. El vocabulari de les muntanyes de Catalunya i de Mallorca li va a favor. E%u0301s amiga de dimonis, de rampells i de cabrits. La seva escriptura és formentera, és a dir, de blat, i no s’hi bada. Els genolls, de gitana. A Edicions Documenta Balear ha publicat La cabra que hi havia (2009) i Visca! (2012).Rafel Joan
Va aprendre a volar per poder pintar, del cel estant, les planes i els relleus de Mallorca. Ara ha après escafandrisme i pinta sota el mar. Estima els poetes i odia el verb odiar. Dels seus quadres, se’n pot dir que tenen ànima. Mai no té por de la fosca, però té molt de respecte a la nit. No sap estar aturat i pinta de vegades d’adormit.
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)