Notícies Relacionades

Entrevista als autors de "L'independentisme a les Illes Balears"

17/01/2013

"A les Illes tots actuam contra un mateix enemic"JOAN PAU JORDÀ I SÁNCHEZ I MIQUEL AMENGUAL I BABILONI, AUTORS DEL LLIBRE "L'INDEPENDENTISME A LES ILLES BALEARS. DE LA TRANSICIÓ A L'ACTUALITAT ...

Antoni Serra comenta "L'independentisme a les Illes Balears: De la Transició a l'actualitat (1976-2011)"

16/12/2012 Antoni Serra

A estos caballerretes azulinos les haria leer (que ilusión más ilusa) el breve libro, ademàs de los ensayos políticos de David Ginard, de Joan Pau Jordà y Miquel Amengual que se titula L'independe ...

Presentació del llibre 'L'independentisme a les Illes Balears', dimecres 14 a l'Espai VilaWeb

08/11/2012 Vilaweb

L'editorial Documenta acaba de publicar un volum de Joan Pau Jordà i Miquel Amengual sobre l'independentisme a les Illes Balears, des del 1976, titulat 'L'Independentisme a les Illes ...

L’independentisme a les Illes Balears

De la Transició a l'actualitat (1976-2011)

Amengual i Bibiloni, Miquel; Jordà i Sánchez, Joan Pau

E-book
Prologuista:
Antoni Marimón
Col·lecció:
Papers
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
116
PVP:
12.00
PVP E-book:
6.00
ISBN:
978-84-15432-27-2
Data d'Edició:
02/10/2012
Comprar
Les causes de l’independentisme, la seva evolució i la seva efervescència, des del seu sorgiment fins avui

Sinopsi
L’independentisme, entès com el moviment social i polític que defensa la constitució de les Illes Balears en un estat lliure i independent, ha representat un rol clau en la seva història recent. Com assenyala l’historiador Antoni Marimon en el pròleg d’aquesta obra, «l’independentisme pancatalanista ha suposat una mena de descolonització ideològica i ha fet veure que hi podia haver vida al marge d’Espanya, un fet que xoca amb la mentalitat provinciana de la majoria dels illencs, adoctrinats durant segles en l’espa­nyolisme per totes les eines de l’aparell estatal».
D’aquesta manera, ja sigui des dels moviments en defensa del territori o de la llengua fins a les manifestacions pel dret a l’autodeterminació, passant per les mobilitzacions en defensa dels drets civils o contra la corrupció, les persones i organitzacions independentistes han tingut un paper protagonista en la vida política i social de la nostra terra.
El llibre que teniu a les mans pretén treure a la llum les causes d’aquest moviment, la seva evolució i els moments de més efervescència, des del seu sorgiment en la dictadura franquista fins avui, així com oferir una descripció històrica i ideològica de les principals organitzacions que han format, i formen, part del moviment independentista.

Vegeu el Sumari
Miquel Amengual i Bibiloni
(Pollença, 1986), llicenciat en Història per la Universitat de les Illes Balears i especialitzat en historia medieval a la Universitat Autònoma de Barcelona, com a estudiant ha militat en la CEPC (després SEPC) i en l’assemblea de Maulets-Mallorca Nord i ho fa en el PSM i l’OCB.
Joan Pau Jordà i Sánchez
(Palma, 1986), és llicenciat en història per la UIB, doctor en demo­grafia per la UAB. Actualment resideix a Barcelona, és col·laborador del Centre d’Estudis Demogràfics i va ser professor de Geografia a la UAB. Ha col·laborat en projectes diversos especialment vinculats al món estudiantil i del lleure a Mallorca. És coautor de llibres com L’independentisme a les Illes Balears. De la Transició a l’actualitat (1976-2011) (2012) i Manifest Contra el Desencís (2014).


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)