Notícies Relacionades

Miquel Ferrà comenta dos llibres nous de Documenta Balears

05/06/2012 Miquel Ferrà

Parlem aquesta setmana de tres llibres feliçment rebuts:

Llegiu la notícia

Presentació de «La Guerra Civil a Sóller: La desfeta de la burgesia progressista», d’Antoni Quetglas

18/04/2012 Documenta Balear

Les Edicions Documenta Balear us conviden a l’acte de presentació de «La Guerra Civil a Sóller: La desfeta de la burgesia progressista», d’Antoni Quetglas, que tindrà lloc al Casal Cultura ...

La Guerra Civil a Sóller

La desfeta de la burgesia progressista

Quetglas Cifre, Antoni

Prologuista:
Antoni Marimon Riutort
Col·lecció:
La Guerra Civil, Poble a Poble
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
344
PVP:
22.00
ISBN:
978-84-15432-16-6
Data d'Edició:
06/04/2012
Comprar
Va suposar el trencament amb les estructures anteriors, la desaparició de la burgesia d’esquerres i del moviment obrer
Sinopsi
Durant la Segona República, Sóller va viure un destacat període de dinamisme polític, social i cultural, fruit de l’evolució d’una societat lligada a l’emigració i a la indústria dels teixits. Aquest pluralisme republicà es va veure afectat per la creixent inestabilitat social provocada tant pels sectors radicals d’esquerra com per la dreta més reaccionària. L’aixecament del juliol de 1936, que va generar alguns focus de resistència, va suposar el trencament amb les estructures anteriors, la desaparició de la burgesia d’esquerres i del moviment obrer, i la militarització dels molls del Port amb la creació de l’Estació Naval.

Vegeu l'Índex

Vegeu el pròleg
Antoni Quetglas Cifre
(Sóller, 1980) es va llicenciar en Història per la Universitat de les Illes Balears el 2004. Actualment cursa els estudis de doctorat en Història a la UIB, en la qual va presentar l’any 2007 la memòria d’investigació Canvi i permanència en un municipi de Mallorca: la Segona República, la Guerra Civil i els primers anys de la Postguerra a Sóller (1931-1945). La seva tesi en curs se centra en l’emigració i la seves conseqüències a la vall de Sóller.
És membre del Grup de Recerca i Estudis Sollerics i del Grup d’Estudis de la Cultura, la Societat i la Política al Món Contemporani de la UIB. Professionalment, ocupa la plaça d’arxiver a l’Ajuntament de Sóller.
Les seves recerques s’han centrat en la història contemporània, sobretot la història de Sóller en els segles xIx i xx. Ha participat com a comunicant en diverses jornades i congressos d’història local.
És autor dels llibres Es Firó de Sóller.150 anys de sentiment d’un poble (2005), La transició democràtica a la Vall de Sóller (1973-1983) (2007) i Biografies dels batles republicans de Sóller (2010), i coautor dels llibres L’emigració sollerica (1836-1936) (2009) i Can Prunera, museu modernista. Catàleg dels grans mestres dels segles XIX i XX  (2010).
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)