Notícies Relacionades

Pere Joan Martorell comenta "Anatema", de Pere Perelló i Nomdedéu

09/06/2013 Pere Joan Martorell

Pere Joan Martorell comenta "Anatema", de Pere Perelló i Nomdedéu ("Última Hora", 09/06/2013)

Anatema

Perelló i Nomdedéu, Pere

Col·lecció:
La Cantàrida
Tema:
Poesia
Pàgines:
120
PVP:
10.00
ISBN:
978-84-15081-81-4
Data d'Edició:
28/05/2012
Comprar
Poemes des de i contra la tradició, substrat magmàtic del present.
Sinopsi
De bell nou, el tema retrobat en l’anacronisme implícit, latent, en la seva pròpia possibilitat. Però també l'oxímoron etimològic de l’anáthêmé: d’una banda, l’ofrena votiva d’allò que s’esdevé humilment ofrenable i, de l’altra, segons el posterior gir semàntic imposat pel codi eclesiàstic, maledicció i reprovació completa. Al cap i a la fi, poetitzar des de, per i contra la tradició, substrat magmàtic del present. El símbol com a forma de l’ésser pronunciable: individu, col·lectiu, història... I, tanmateix, la impossibilitat essencial de l’AMOR com a estratègia de redempció (Orfeu) per mor del no-res-més-enllà de la lúbrica carnalitat de l’ex-istència. 
Pere Perelló i Nomdedéu
Nascut a Palma l'any 1974, des de setembre de 2008 viu al Mèxic DF, on exerceix de mestrès de casa i articulista ocasional. La seva escriptura es belluga entre l'hermetisme i l'exabrupte, l'estupefacció ontològica i l'expressionisme barroer, el simbolisme gnòstic i la flastomia. Està convençut que Catalunya té la missió històrica d'enderrocar les fal·làcies de l'estat i la nació -encarnades per la paradigmàtica entelèquia d'Espanya- i de guiar la resta del món cap a la lluminosa sendera de l'autogestió.  
Ha publicat: Requiescat in Pace (amb Carles Rebassa, Capaltard, 1998); La llei (Moll, 2004); Tanatoris (dins Els (In)continents Eufòrics, amb Jaume C. Pons i Emili Sànchez-Rubio, Jujube, 2008), i Hypnes (El Tall, 2009) i Poltre(s) (Premi Ciutat de Palma, Moll, 2010). 
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)