Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

3001, una odissea molt especial

Olivé i Cabré, Toni

Col·lecció:
Teatre
Tema:
Teatre
Pàgines:
98
PVP:
10.00
ISBN:
978-84-15081-57-9
Data d'Edició:
25/03/2011
Premi Guillem d’Efak 2008, VI Concurs de textos de teatre infantil i juvenil.
Sinopsi
Obra de teatre en tres actes, dos d’ells dobles i un epíleg. Obra guanyadora del VI Concurs de textos de teatre infantil i juvenil, Premi Guillem d’Efak 2008.
Fou estrenada el 2009 al Teatre Municipal de Vilafranca de Bonany en el marc de la VIII Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears, produïda per Sa Xerxa, Fundació Xarxa i Fundació Teatre Principal de Palma.

«Els personatges se’m van rebel·lar i em van exigir de seguir amb més aventures, és llavors quan escric aquesta obra de teatre refent alguns d’aquests personatges i creant-ne d’altres, espero que igual de divertits, amb la simple intenció de fer passar una bona estona i despertar l’afició a anar al teatre.»
Toni Olivé i Cabré
(Barcelona 1954)
Les meves tres passions: l’escriptura, el dibuix i la música, les vaig descobrir simultàniament gràcies a una caixa de colors Caran D’ache. Podia escriure i pintar i si picava la caixa de llauna que feia d’estoig amb els llapis hi sortia una música no gaire apreciada per la resta de la família.
De la pràctica del dibuix només m’ha quedat una afició malaltissa pels tebeos. Amb la música m’hi he dedicat una mica mes fent cançons per teatre infantil, fundant la Coral Vajillas i Melodrama, grup de Rock i acompanyant de Jaume Sisa.
 I pel que fa a escriure, que és el que ara ens interessa, el meu primer record es de quan descobreixo que ajuntant la eMe amb la A fa ma. Però serà millor fer un salt en el temps i arribar fins a l’any 2.000, a Catalunya-Cultura l’emissora de radio on formo part de l’equip de guionistes del programa infantil Patim, Patam, Patum. Allà durant tres temporades escric els tres serials que son seguits per una munió de nens que encara avui recorden els títols dels serials diaris “Una altra pedra, sisplau”, “A l’altra banda del mirall... trencat” i “3.001” que seria l’embrió de 3001, una odissea molt especial. 
Tres temporades a capítol diari poblades per centenars de personatges com l’Anna Conda, la fada Pitiminí, el Pam Boli, la Bada Badoc, en Kam-Al Kanhem, en Totxino-Totxano, la Sun-Ció, l’Amalia, l’Amèlia i l’Emilia, en Ceferi i Serafí, la Ceba Stiana, el cargol Trespol ... i tants i tants...
I va ser quan, un cop acabada aquesta aventura del serial diari i del clàssic Continuarà... per la radio, que els personatges se’m van rebel·lar i en van exigir de seguir amb mes aventures, és llavors quan escric aquesta obra de teatre refent alguns d’aquests personatges i creant-ne d’altres, espero que igual de divertits, amb la simple intenció de fer passar una bona estona i despertar l’afició a anar al teatre com un fet tan normal com anar al cine o a un parc temàtic o anar a menjar una hamburguesa.

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)