Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

La llampuga: un mite de la tardor

Massutí i Sureda, Enric; Vidal i Juan, Sebastià

Prologuista:
Bonet, Blai Oliver, Miquel
Col·lecció:
Menjavents
Tema:

Pàgines:
196
PVP:
12.00
ISBN:
84-89067-13-9
Data d'Edició:
23/04/1997
Sinopsi
Aquest llibre va néixer de la curiositat dels autors sobre un peix que cada any veien comparèixer quan s’havia acabat l’estiu. Un d’ells, Enric Massutí, desvià aquesta curiositat cap a l’estudi dels peixos, i l’altre, Sebastià Vidal, cap a l’estudi dels mots. De la conjunció d’aquestes dues curolles n’ha sortit aquest llibre.
Enric Massutí i Sureda
(Felanitx, 1964) és llicenciat en Ciències Biològiques, modalitat de Zoologia, per la Universitat de Barcelona (1987) i doctor en Biologia per la Universitat de les Illes Balears (1997). Ha publicat diversos treballs científics sobre la distribució i biologia de peixos, tant d’espècies pelàgiques oceàniques com de demersals litorals i de gran fondària, i ha participat en un bon grapat de campanyes oceanogràfiques de prospecció pesquera. Actualment treballa al Centre Oceanogràfic de les Balears (IEO) i col·labora amb l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (CSIC). Li agrada estar per la mar, viure a es Port i anar a pescar serrans, raors, calamars de prima i pàmpols d’alba.
Sebastià Vidal i Juan
(Felanitx, 1957) és llicenciat en Lletres, secció de Filologia Catalana, per la Universitat Autònoma de Bellaterra (1982). Ara mateix treblla al CEPA Son Canals de la ciutat de Mallorca com a professor de comunicació i director, després d’haver fet de professor a Inca, i a altres centres de Ciutat. Ha fet nombroses traduccions per diferents empreses i sobre coses de les més insòlites, i de fet encara s’hi dedica. Abans d’exercir la docència recorda haver treballat a una entitat bancària, de vigilant forestal i a fora vila, sempre prenent-s’ho amb calma. Li agraden les carreres de cavalls, sobretot quan hi ha poltres; i també s’interessa per les motos, els llibres, els ocells, les barques i, naturalment, per la mar i els seus productes culinaris.
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)