Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

S'Arenal que m'han contat

Hotel San Diego: 50 anys

Canals Morro, Pere

Col·lecció:
Altres
Tema:
Biografia
Pàgines:
516
PVP:
24.00
ISBN:
978-84-15081-15-9
Data d'Edició:
20/10/2010
L’autor cerca en els testimonis i l’imatge el passat d’aquest emblemàtic nucli turístic.
Sinopsi
Pere Canals, al llarg de tota la seva trajectòria, ha estat vinculat a la vida esportiva, cultural, econòmica, social i institucional de s’Arenal (Mallorca). En el seu primer llibre, S’Arenal que he viscut. Solimar: 50 anys (Edicions Documenta Balear, 2006), va espinzellar el gran quadre de s’Arenal i de la Platja de Palma en la seva època moderna. Ara, en aquest nou llibre, que celebra els 50 anys de l’Hotel San Diego, retorna sobre el s’Arenal que ha conegut i viscut, però a través de la mirada d’aquelles persones que també han estat protagonistes, d’una manera o d’una altra, d’aquests cinquanta anys de vida de la localitat turística.
Dóna la paraula a la gent de s’Arenal i cerca en aquest testimoni els records, les imatges que cada persona guarda del passat, per a posar al descobert la riquesa humana que, a partir de la diversitat de procedències i d’històries personals, ha fet possible el progrés econòmic de la nostra illa.
Pere Canals Morro
(Santa Maria del Camí,1942)
La seva família es va establir a s’Arenal el 1946. Es va casar el 1966 amb Antònia Salvà i Sastre. Han tengut quatre fills: Andreu, Antoni, Pere i Aina Magdalena.
Director d’hotel i empresari. Director esportiu de ciclisme, categoria provincial, regional i nacional. Ha estat president de la Federació Balear de Ciclisme (1969-1972), president de la Cooperativa Son Sunyer i d’Agama, regidor de l’Ajuntament de Llucmajor (1970-1978), fundador de l’Associació d’Hotelers de la Platja de Palma (1976) i el seu secretari durant quinze anys.
Ha estat fundador del Club Ciclista Arenal i el seu primer secretari, fundador de la Unió Esportiva Arenal, fundador del club de cotxes i motos antics “Es Pistó” i des del 19 de juny, president de l’Associació de Persones Majors de S’Arenal de Llucmajor.
Entre altres distincions, ha estat “S’Arenaler de l’any” de la revista S’Unió de S’Arenal (1984), medalla d’argent del Foment de Turisme (2000), medalla d’argent al mèrit ciclista, medalla d’or de la Germandat de Donants de Sang, insígnia d’or de la Federació Espanyola de Bitlles i Petanca, premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears (2007) i placa de l’organització Challenge, volta a Mallorca (2010).
A Edicions Documenta Balear ha publicat S’Arenal que he viscut. Solimar: 50 anys (2006) i S'Arenal que m'han contat (2010).

Recomanar
Comentar
Comentaris (0)