Notícies Relacionades

Tardor literària i popular

20/09/2010 Francesca Marí

Literatura i cultura popular marcaran la programació de tardor de les cases museu Llorenç Villalonga i P. Ginard per aquest trimestre. Una trentena d'activitats s'ofertaran als dos casal de ...

Sic isti nostri sunt

Aguiló Adrover, Cosme

Prologuista:
Joan F. López Casasnovas
Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Narració breu
Pàgines:
160
PVP:
14.00
ISBN:
978-84-15081-11-1
Data d'Edició:
20/07/2010
Comprar
Les anècdotes em diverteixen i em fan oblidar la duresa que ens regala la vida, ens comenta Cosme Aguiló
Sinopsi
L’èxit obtingut amb l’edició de l’anecdotari De rebus populi mei (2007) ha empès Cosme Aguiló a completar aquelles narracions amb aquest Sic isti nostri sunt, que, sobre la mateixa temàtica, conté més de vuitanta narracions que la gent del país conta com a coses verídiques. Una vegada més, les úniques pretensions de l’autor són salvar-les de la voracitat de la cucala de l’oblit i fer que els lectors puguin passar una estona agradable, amb una prosa modèlica, precisa, plena de color i vigor, dins la tradició de la rondallística insular i dels costumistes mallorquins.

Cosme Aguiló Adrover
(Santanyí, 1950) és un filòleg mallorquí, membre de l'Institut d'Estudis Catalans des del 2006 i publicà articles a la revista Randa i al butlletí de l'Institut Menorquí d'Estudis. El 1991 va rebre el premi Gabriel Alomar de l'OCB i l’Estrella Mostrejada de l’Associació Es Majoral i la revista Dies i Coses de Calonge (1997), és membre corresponent de l’Institut d’Estudis Catalans (2006).
Treballa d’hoteler a un establiment de la seva família. Els inicis de la seva activitat investigadora, vinculats al món de la prehistòria, s’activaren gràcies a una troballa casual de ceràmiques pretalaiòtiques feta el 1966. Cap a l’any 1974 es començà a interessar per la toponímia baleàrica, sobretot del litoral, cosa que el portà a fer reculls sistemàtics de diferents indrets, que ha anat publicant en forma de d’articles (generalment a revistes especialitzades),Luxury Panerai Replica mapes i llibres. Després de superar la prova d’accés per a majors de vint-i-cinc anys (1991), va iniciar els estudis de Filologia Catalana a la Universitat de les Illes Balears i s’hi va llicenciar el 1996. S’hi doctorà el 2007 amb la tesi La toponímia de Santanyí i ses Salines, encara inèdita. Ha publicat una dotzena de llibres i nombrosos articles sobre temes molt diversos: bolets, flora, anècdotes, arquitectura popular, i moltes més coses, entre les quals l’Atles ornitonímic de les illes Balears (2017), en col·laboració amb Antoni Mestre, i el cançoner Aür! Versos de l’antigor (2021), juntament amb Sebastià Adrover.
Ha Edicions Documenta Balear ha publicat De Rebus Populi Mei (2007), Sic Isti Nostri Sunt (2010), La toponímia de la costa d'Artà (2011), Llibres, pròlegs i pregons (2013) i Rondalles i llegendes de Santanyí (2021).
Recomanar
Comentar
Comentaris (0)