Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Que soni la banda!

Vint anys de gestió federal

Esteve Vaquer, Josep-Joaquim

E-book
Col·lecció:
Fora de col·lecció
Tema:
Música
Pàgines:
256
PVP:
15.00
PVP E-book:
7.50
ISBN:
978-84-92703-85-2
Data d'Edició:
08/04/2010
L’activitat de les bandes de música com una part del fonament cultural i musical de les Illes Balears. Així, doncs, que soni la banda!
Sinopsi
Les bandes de música constitueixen un dels elements de cultura popular amb més valors socials i etnològics i representen un dels fets culturals més rellevants d’aquestes illes.
Després de quasi dos segles d’activitat musical, els seus valors es troben
representats a través de la Federació Balear de Bandes de Música i Associacions Musicals. Aquesta entitat, fundada l’any 1989 per divuit societats musicals, amb l’objectiu principal de dignificar la tasca desenvolupada per aquest tipus de formació musical, agrupa i representa la majoria de les bandes de música que avui en dia es troben organitzades als pobles i ciutats de les Illes Balears. Aquesta és la seva història.

Josep-Joaquim Esteve Vaquer
(la Vall d’Uixó, Castelló, 1970). Músic i investigador, començà la seva tasca investigadora l’any 1997 als arxius de la Catedral de Mallorca. Es formà musicalment a l’escola del Centre Instructiu d’Art i Cultura (CIAC) de la Vall d’Uixó i després al Conservatori Superior de Música de València. La seva activitat musical ha estat centrada sobretot en l’àmbit de les bandes de música. Des de 1989 és professor músic de la Banda Municipal de Palma en l’especialitat de tuba i és membre fundador del Centre d’Investigació Musical de la Seu de Mallorca (CINMUS). És autor de diversos articles i treballs sobre patrimoni musical balear i compositors mallorquins, entre els quals destaquen La música d’un temps. Baltasar Moyà (1861-1923) (Documenta Balear, 2002), guardonat amb el premi “Baltasar Moyà” a la investigació musical atorgat per la Federació Balear de Bandes de Música i Associacions Musicals; CIAC. Música, cultura i societat a la Vall d’Uixó (CIAC-Documenta Balear, 2003), nominat als premis “Euterpe, 2004” de la Comunitat Valenciana en la categoria de publicacions amb temàtica musical, el recull de partitures de Baltasar Moyà (1861-1923). Música per a banda (Documenta Balear, 2006), La música a les Balears en el segle XIX (Documenta Balear, 2007), La música al teatre de Palma (1800-1817) (Documenta Balear, 2008).i Que soni la banda! (Documenta Balear, 2010) L’any 2007 fou comissari i coautor del catàleg de l’exposició “La música a Mallorca. Una aproximació històrica”, organitzada per l’Arxiu Municipal de Palma.


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)