Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Territori de mai

Mesquida Muntaner, Joan

Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Poesia
Pàgines:
72
PVP:
10.00
ISBN:
978-84-92703-27-2
Data d'Edició:
23/07/2009
«Jo, de nin, vaig viure a la marina de Morell, tot sol, i des d’aleshores m’he sentit marcat pels temporals, que en aquesta part de la badia són ferotges, i per les postes de sol que, tu ho saps, aquí n’hi ha que t’esbuquen...»

Sinopsi
Tots els poemes:

DIGUEU-ME QUE HI SOU, LA NIT ROMAN AL MOLL, VENIAL, LLOGATERS DEL VENT, LA TEVA AMOR MEVA, DE RAMPELLADA, LA LLUNA NEGADA, LES OMBRES, ERÒTIQUES, AMB LLENGUA DE PEDAÇ, MALDAMENT QUE MÍNIM, AMB MANGRA, D’UN SOL PONENT, ABSÈNCIA, QUASI ENLLOC, EM SENT A VEGADES, NÍRIA,, AMOR..., AMB ALES DE GENER, PARAULES, A LLAURATS D’ANTANY
ESTIMA MÉS, I MÉS, LA POR QUE NO TENÍEM, M’AFLIGEIX RECORDAR-TE, L’INDRET, CAPSA DE MOTS I QUEIXES, ANIT, NO, ARA M’ATANS A TU, MAR, PUC PARLAR-TE DE DEMÀ, ABANS QUE LES FREDORS TORNIN, SOLS PER A NÍRIA, PUNT D’HONOR, ESTIVAL, SOLITUDS, TENS EL QUE SENTS, UN DIA MÉS, BUCÒLIC, LES ALESONES, VATICINIS, NINGÚ, NO MÉS UN MAR BLAU M’EMBLAVA, DE L’ÚNIC VIATGE, EM, DOLDRÀ PERDRE i LA DOT.

Joan Mesquida Muntaner
(Artà, 1934).
L’any 1984, va publicar el seu primer llibre de poemes, Entre el serral i l’escuma, amb dibuixos de Biel Esteva, i l’any 2003 el seu segon llibre de poemes, Atzabó, amb pòrtic de Pere Ginard Ferrer.
L’any 1986, va guanyar el premi Reina Amalia de poesia amb Premonició. L’any 1999, va obtenir el segon premi del certamen poètic de s’Arenal per la seva composició «Univers». Així mateix, ha estat premiat diverses vegades en el certamen literari Pare Rafel Ginard Bauçà, TOR: de narrativa curta amb relats com «La darrera vinya» (1999) i de poesia amb el poemaris Itinerari de foll (2000) i Llegat (2001). L’any 2007, va ser guardonat en els premis literaris Vall de Sóller de 2007 pel recull La veu inútil. L’any 2008, va guanyar la Rosa d’Or de la Pau dels premis Castellitx d’Algaida pel seu poemari Hàlits.


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)