Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

Geomorfologia del litoral de les Illes Balears

Servera Nicolau, Jaume

Col·lecció:
Bri
Tema:
Natura
Pàgines:
88
PVP:
10.00
ISBN:
84-96376-10-9
Data d'Edició:
14/12/2004
Sinopsi
La geomorfologia litoral, és a dir, l’estudi de les formes de la vora del mar, de les forces que l’originen i de la seva evolució, és una de les disciplines científiques que estudia la geografia física. En aquest volum, l’autor explica la geomorfologia del litoral balear d’una manera didàctica. El llibre comença amb una completa introducció al coneixement del marc físic on es desenvolupen els processos d’estudi de les formes litorals. S’hi enumeren els agents implicats en el modelat del litoral de les Balears: els mecànics (l’onatge, els corrents i el vent...); els químics, propis de la composició de l’aigua de la Mediterrània, i els biològics, organismes especialitzats que viuen a la línia de costa i submergits en aquest ambient litoral, i que també conformen la morfologia litoral. A més, s’hi tracta la típica classificació en costes d’erosió (penya-segats) i d’acumulació, amb tots els detalls.
Jaume Servera Nicolau
L'autor ha realitzat tota mena de figures amb gran cura, ha seleccionat fotografies de les Balears que il·lustren la matèria i ha elaborat esquemes dissenyats expressament per a aquest volum.
Jaume Servera és doctor en geografia. Investigador polivalent, s'ha especialitzat en els processos que es desenvolupen al litoral, sobretot a les costes d'acumulació, els ambients en què es basa l'economia de les Illes Balears: les platges.Recomanar
Comentar
Comentaris (0)