Cercador d'Obres
ORDENAR:
Començar recerca

De la fonda a l’hotel

La gènesi d'una economia turística

Cirer Costa, Joan Carles

Col·lecció:
Menjavents
Tema:
Història contemporània
Pàgines:
260
PVP:
18.00
ISBN:
84-96376-07-9
Data d'Edició:
15/10/2004
Sinopsi
Alguns escriptors romàntics varen estendre l'opinió que el turisme sorgí a les illes Balears per generació espontània dins una societat agrícola, endarrerida i aïllada dins la mar Mediterrània. En De la fonda a l'hotel l'economista Joan-Carles Cirer explica quan i com va començar el turisme a Eivissa i Formentera, quins foren els seus agents inicials i si hi havia una alternativa econòmicament viable al monocultiu turístic actual.
Joan Carles Cirer Costa
Nat a Eivissa l’any 1961. És doctor en Economia per la Universitat de Barcelona.
Després de treballar deu anys en el sector financer privat, ara es dedica a l’ensenyament a l’Escola de Turisme d’Eivissa i a la recerca. És el cap de l’Àrea d’Economia i Turisme de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera i ha estat director editor dels tres volums d’Estudis sobre el turisme a Eivissa i Formentera (Ed. Mediterrània).
Ha publicat diversos llibres i articles sobre la història econòmica d’Eivissa i Formentera, com L'economia d'Eivissa i Formentera en el Segle XIX (1782-1900); L'economia d'Eivissa i Formentera en el Segle XX i sobre el turisme a les Illes Balears, com De la fonda a l’hotel i El turisme a les Balears (1900-1950) i el darrer, La invenció del turisme de masses a Mallorca, tots cinc en les Editcions Documenta Balear.
També ha publicat articles sobre demografia eivissenca i el turisme a Mallorca (Randa) i sobre capital humà i creixement econòmic (Estudios de Economía Aplicada).


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)