Notícies Relacionades

La posidònia balear té un valor de 4.000 milions

08/08/2012 Quim Torres

Un estudi calcula què valdrien les praderies de les Illes en el mercat del carboni, per la capacitat d’atreure CO2 i combatre el canvi climàtic, superior a la dels boscs tropicals.Les praderies ...

La posidònia: El bosc submergit

San Félix, Manu

Col·lecció:
Bri
Tema:
Natura
Pàgines:
78
PVP:
9.00
ISBN:
84-89067-88-0
Data d'Edició:
14/12/2000
Sinopsi
Per què les platges de les illes Balears presenten una arena tan blanca? Per què l’aigua hi és tan neta i transparent? Les respostes les teniu aquí: és gràcies a la posidònia, una planta marina subaquàtica, exclusivament mediterrània; també hi està implicat el conjunt d’algues i animals, com ara els peixos i crustacis, que viuen associats a les prades de posidònia. Aquest conjunt constitueix la principal comunitat del litoral mediterrani.
No és gens estrany, per tant, que la Unesco hagi declarat les prades de posidònia de la Reserva Natura de ses Salines d'Eivissa i Formentera Patrimoni de la Humanitat.

Manu San Félix
És un biòleg enamorat de la mar i els seus habitants. Ja fa molts anys que decidí d'anar a viure a Formentera per poder practicar amb més facilitat la seva principal afecció, el submarinisme. És un gran especialista en les prades de posidònia, no tan sols pels estudis teòrics, sinó sobretot per les nombroses observacions directes que ha pogut fer en les incomptables incursions al bosc submergit de la posidònia.


Recomanar
Comentar
Comentaris (0)